ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ (παράπονα-προβληματισμούς) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟ E-mail : balkan@hotmail.gr . . . . . GÜZEL BALKANIMIZ İÇİN DESTEĞİNİZİ SORULARINIZI CEVAPLARINIZI GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUZ. . . . . . O ADMIN ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ POST ΣΤΟ SITE !

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές!!.. Κασιδιάρης ή Καιάδας Αντιπρόεδρος της Βουλής (;)  • Το Σύνταγμα είναι σαφές. Η έβδομη θέση αντιπροέδρου της Βουλής δικαιωματικά ανήκει...στο 5ο βάσει εκλογικής δύναμης κόμμα. 
  • Πείτε μου τώρα ποιός Χ.Α(γίτης) θα κοσμήσει (μπρρρ...) το προεδρείο της Βουλής; Ο Ηλίας «δέρνω και μετά κρύβομαι» Κασιδιάρης ή ο Γιώργος «εγέρθητω!» Γερμενής;


Το Σύνταγμα είναι σαφές. Την έβδομη και τελευταία θέση αντιπροέδρου της Βουλής δικαιούται να καταλάβει, ως πέμπτο κόμμα της νέας Βουλής, η Χρυσή Αυγή. Κάποιες πληροφορίες φέρουν τον επικεφαλής του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο να προτείνει για τη θέση αυτή ή τον εκπρόσωπο του κόμματος (γνωστό και μη εξαιρετέο)
Ηλία Κασιδιάρη ή τον (επίσης γνωστό για το... μνημειώδες παράγγελμα) Γιώργο Γερμενή (αλλιώς «Καιάδα»)!

Ως εδώ καλά, όμως το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής προβλέπουν μυστική ψηφοφορία με συγκεκριμένο αριθμό ψήφων ώστε να μπορέσει το κόμμα να εκλέξει αντιπρόεδρο.

Απόλυτη πλειοψηφία

Ωστόσο, η εκλογή του προέδρου της Βουλής και των επτά αντιπροέδρων (3 από το πρώτο κόμμα και από ένας από το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο) περνάει μέσα από τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας.

Για να εκλεγούν λοιπόν ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων, οι οποίοι δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από το 1/4 του Σώματος, δηλαδή λιγότεροι από 75 βουλευτές.

Συνεπώς, για να λάβει θέση βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο προεδρείο της επόμενης Βουλής θα πρέπει να συγκεντρώσει το λιγότερο 38 θετικές ψήφους, αν είναι μόνο 75 βουλευτές παρόντες...

Βέβαια, όπως είναι γνωστό, η Χρυσή Αυγή εξέλεξε την περασμένη Κυριακή 18 βουλευτές και, για να συμβεί αυτό θα πρέπει στη μυστική ψηφοφορία να στηριχθεί ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής από 20 βουλευτές άλλων κομμάτων, κάτι που θεωρείται τουλάχιστον απίθανο... (ή μήπως.. όχι;;)


ΠΗΓΗ: ethnos.gr, newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου