ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ (παράπονα-προβληματισμούς) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟ E-mail : balkan@hotmail.gr . . . . . GÜZEL BALKANIMIZ İÇİN DESTEĞİNİZİ SORULARINIZI CEVAPLARINIZI GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUZ. . . . . . O ADMIN ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ POST ΣΤΟ SITE !

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Νταβούτογλου προκαλεί ξανά: «Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας»


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης όσον αφορά στα δικαιώματα των μειονοτήτων!

Απαντώντας σε επερώτηση στο τουρκικό κοινοβούλιο για τις «παραβιάσεις που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα», ο Νταβούτογλου υποστήριξε...

Πολλοί «Τούρκοι» από την Δυτική Θράκη έχουν χάσει την ελληνική υπηκοότητα, βάσει του άρθρου 19 του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, ο οποίος ήταν σε ισχύ όμως μέχρι το 1998 και ανέφερε: "Ένα πρόσωπο μη ελληνικής εθνικότητας που εγκαταλείπει την Ελλάδα, χωρίς να έχει την πρόθεση να επανέλθει, χάνει την ελληνική του ιθαγένεια, για να συμπληρώσει, «αυτό είναι ένα καθαρό παράδειγμα διακρίσεων εις βάρος των εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα"…

«Ο μεγάλος αριθμός περιπτώσεων, στις οποίες η Ελλάδα έχει κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι παραβιάζει τη Συνθήκη, αποδεικνύει την άδικη συμπεριφορά της προς την τουρκική μειονότητα».
Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι η Άγκυρα δεν περιμένει «ανταπόδοση» από την Ελληνική πλευρά, για την προστασία που παρέχει στην ελληνική μειονότητα στην Πόλη, αφού η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποστήριξε ότι η χώρα του θεωρεί θεμελιώδες το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας!!

«Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελούμε την προστασία των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας. Έχουμε θέσει το θέμα σε πολλές διμερείς συναντήσεις», προσέθεσε.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι λόγω των προσπαθειών της Τουρκίας, «κάποια Ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν αφιερώνουν ρεπορτάζ στην τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, ζητώντας από τις Ελληνικές αρχές να διευρύνουν τα δικαιώματά της».

Το πως θα προστατεύσει την τουρκική "μειονότητα" το άφησε να αιωρείται, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι απειλεί για πρώτη φορά με "υπεράσπιση της τουρκικής μειονότητας" και στην ορολογία διεθνών σχέσεων αυτό σημαίνει "Υπεράσπιση δια των όπλων".

«Ο μεγάλος αριθμός προσφυγών κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτελεί ξεκάθαρα σημάδι ότι η Ελλάδα φέρεται άδικα στην τουρκική μειονότητα», κατέληξε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Προφανώς κάνουν ότι δεν ακούνε όταν μιλάει ο Α.Νταβουτογλου...
24gr- defencenet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου