ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ (παράπονα-προβληματισμούς) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟ E-mail : balkan@hotmail.gr . . . . . GÜZEL BALKANIMIZ İÇİN DESTEĞİNİZİ SORULARINIZI CEVAPLARINIZI GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUZ. . . . . . O ADMIN ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ POST ΣΤΟ SITE !

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Αποχωρεί και η Carrefour από την Ελλάδα ...


Αποχωρούν από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour οι Γάλλοι, των οποίων το μερίδιο αγόρασε ο όμιλος Μαρινόπουλου. Έτσι, όμιλος Μαρινόπουλου γίνεται αποκλειστικός διακαιοδόχος (franchise) της Carrefour στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες εβδομάδες.


Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν να εμπιστευτούν τη διαχείριση των λειτουργιών της Carrefour Marinopoulos (Ελλάδα και Κύπρος) στον όμιλο Μαρινόπουλου και συμφώνησαν σε μέτρα που επιτρέπουν στην κοινοπραξία τους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα».

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική αλυσίδα, η έκτακτη επιβάρυνση που απορρέει από την πώληση του ποσοστού της θα ανέλθει σε 220 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος, πρόεδρος του ομίλου, τόνισε: .

«Η συμφωνία προσφέρει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα, αλλά και την ευελιξία, να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στην Ελλάδα».
taneasou


Λίγο προσοχή στις εντυπώσεις!! 
Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέραν από την εξαγορά του ποσοστού, ο ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος θα επενδύσει επιπλέον 350 εκατ. ευρώ. Θα διατηρήσει ωστόσο τον ρόλο του franchisee για την Ελλάδα, καθώς και το brand name της Carrefour.

Σε ανακοίνωσή του ο γαλλικός όμιλος αναφέρει ότι: «Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν να εμπιστευτούν την διαχείριση των λειτουργιών της Carrefour Μαρινόπουλος (σε Ελλάδα και Κύπρο) στον όμιλο Μαρινόπουλου και συμφώνησαν σε μέτρα που επιτρέπουν στην κοινοπραξία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που επικρατούν στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας».
H Carrefour Μαρινόπουλος θα αποτελεί ως εκ τούτου τον αποκλειστικό δικαιοδόχο της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, καθώς και σε άλλες βαλκανικές χώρες.

Σχολιάζοντας την εξαγορά ο πρόεδρος της Μαρινόπουλος κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η συμφωνία αυτή δίνει στην Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και ευελιξία που θα της επιτρέψουν να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει την εξυπηρέτηση των πελατών της και να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση στην Ελλάδα".

Η συναλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Η ανακοίνωση της Αφοι Μαρινόπουλος:

"Οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος συμφώνησαν να αναθέσουν την διαχείριση της λειτουργίας, των σημάτων και την ανάπτυξη των καταστημάτων Carrefour Μαρινόπουλος (στην Ελλάδα και την Κύπρο) στον Όμιλο Μαρινόπουλου, και καθόρισαν τις προϋποθέσεις ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα.

Η Carrefour Μαρινόπουλος θα καταστεί αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία και την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης, ο όμιλος εταιρειών Μαρινόπουλου θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος της Carrefour Μαρινόπουλος. Η εταιρεία θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον κ. Jerome Loubère, και θα υποστηρίζεται από ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της οικονομικής αναδιοργάνωσης της εταιρείας και για να αντιμετωπισθούν οι τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις στην Ελλάδα, 
οι μέτοχοι θα προβούν από κοινού σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 348 εκ ευρώ.

Ο Όμιλος Carrefour επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη, που πάντοτε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους είχε στην οικογένεια Μαρινόπουλου, με τη μεταβίβαση της κυριότητας και την ανάθεση της διαχείρισης αυτής της ηγετικής εταιρείας, σε μια χώρα με την οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι ιδιαίτερα δεμένη και στην οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι σε θέση, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, να διασφαλίσει την καθοδήγηση και πορεία της εταιρείας μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος, Πρόεδρος της Αφοι Μαρινόπουλοι Α.Ε., δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή τη συμφωνία, η οποία παρέχει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα μέσα και την ευελιξία για να βελτιώσει το μοντέλο ανάπτυξης της και την εξυπηρέτηση των πελατών της καθώς και να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα. Με τη συμφωνία αυτή, επιβεβαιώνουμε και πάλι την ισχυρή δέσμευσή μας στην ελληνική και κυπριακή αγορά και σε όλους τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας, που έχουν βοηθήσει την Carrefour Μαρινόπουλος να καταλάβει ηγετική θέση στο χώρο της λιανικής στην Ελλάδα».

Η συμφωνία, υπογράφεται σήμερα, και θα υλοποιηθεί στις ερχόμενες εβδομάδες, μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία η οικογένεια Μαρινόπουλου συμβουλεύθηκε την δικηγορική εταιρεία Weill Gotshal –(Κο Claude Serra), την Alpha Bank, το Δικηγορικό γραφείο Μ. Π. Μπερνίτσας, και την Bucéphale Finance στη Γαλλία."

Πηγή:capital.gr

Το θέμα είναι ότι ο Λεωνίδας, σαν πανέξυπνος επιχειρηματίας που είναι, είδε την ευκαιρία να ξαναγυρίσει την αλυσίδα αποκλειστικά στα χέρια του, κρατώντας όμως όλα τα πλεονεκτήματα του ονόματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου